Wat is de cloud en waarom is het zo populair?

De term 'Cloud' is afkomstig van 'Cloud Computing', wat eenvoudigweg betekent dat computerdiensten online beschikbaar worden gesteld. Diensten zoals bestandenopslag (Onedrive, Google Drive), maar ook bijvoorbeeld email (Gmail, Hotmail).

Dergelijke online diensten zorgen er namelijk voor dat u als onderneming geen initiële investeringen hoeft te doen. Investeringen zoals servers en de bijkomende operationele kosten ervan behoren tot het verleden.


 

Microsoft 365

Een populaire cloud dienst in het bedrijfsleven is Microsoft 365. Zowel éénmanszaken als grote bedrijven kunnen er gebruik van maken. Microsoft 365 is een verzamelnaam van allerlei Microsoft tools en diensten. Onder het grote publiek is vooral het Officepakket gekend (Word, Excel, Outlook, ...). Tegenwoordig zijn veel van deze applicaties in de browser beschikbaar en hoeft u ze zelfs niet te installeren. Bovendien biedt Microsoft 365 de mogelijkheid om professionele e-mailadressen aan te maken (info@domein.be). Het Microsoft 365 platform is beschikbaar op alle toestellen (Windows, MacOS, Android, iOS, browser)

Wij doen voor u de volledige configuratie en maken je wegwijs in dit moderne werklandschap. Buiten een abonnement heeft u zo goed als geen extra investering nodig om volledig aan de slag te gaan waarbij u volledig zonder zorgen kan (beginnen) ondernemen. Bestaande ondernemingen die wensen over te schakelen voorzien wij ook van een migratietraject.

 
 

Microsoft Azure

Met het cloud platform van Microsoft is zo goed als alles mogelijk. Microsoft Azure faciliteert allerlei middelen om aan de behoeften van uw onderneming te voldoen. Azure wordt onder andere veel gebruikt om applicaties te ontwikkelen en om verschillende taken of processen te automatiseren.

Voor meer informatie over wat het is en of u het kan gebruiken neemt u best met ons contact op. Hierdoor kan u uw noden aan ons vertellen zodat wij kunnen zien hoe dit zich technisch vertaalt in een oplossing.