Computernetwerken

Het aanleggen van een betrouwbaar netwerk is onontbeerlijk voor een correcte interne- of externe communicatie tussen desktops, laptops, servers, tablets en smartphones. Bijvoorbeeld een bestandsoverdracht met een tweede vestiging elders moet op een veilige manier gebeuren. Heeft u graag dat thuisgebruikers de volledige functionaliteit ervaren alsof ze fysiek aanwezig zouden zijn in uw bedrijf?

Het uitbreiden of vernieuwen van uw huidige netwerk of het aanleggen van een volledig netwerk "from scratch" behoort tot onze mogelijkheden. ELTRON draagt online beveiliging hoog in het vaandel.

netwerk-infrastructuur

Router

Een router is de basis van elk netwerk. Het zorgt voor de communicatie van en naar de buitenwereld. Proximus en Telenet bieden routers aan bij hun abonnement. Echter schermen deze uw netwerk niet volledig af en maakt u het best gebruik van een extra router die volledig configureerbaar is. Een aparte router bieden tevens een betere firewall oplossing dan de standaard routers van een internetprovider. Veiligheidsgewijs is dit dus de beste oplossing.


Wifi

Draadloze toegangspunten maken het mogelijk om met de mobiele telefoon, tablet of laptop overal in huis connectie te maken met het netwerk. Een optimale plaatsing van deze toestellen is noodzakelijk zodat u steeds met optimale ontvangst uw werk kan verrichten. Wij onderzoeken wat bij u de beste locaties zouden zijn en wij gaan na of u overal wifi-dekking heeft in huis of in uw bedrijf.


Switch

Een switch breidt uw netwerk uit met extra communicatiepoorten. U kan het beschouwen als een stekkerblok. Zo kan u meer computers fysiek aansluiten op het netwerk. Sommige switchen bevatten een PoE-functie (Power of ethernet, stroom over de netwerkkabel of kortweg PoE). Dit houdt in dat toestellen die beschikken over een PoE-functionaliteit, geen stroomkabel meer nodig hebben. Camera's zijn hier een perfect voorbeeld van. Geen overbodige kabels meer, handig dus in combinatie met wifi-apparaten die aan de muur hangen!


VPN

Een virtueel privaat netwerk of VPN is een beveiligde verbinding tussen 2 netwerken. Een VPN-verbinding kan bestaan tussen 2 vestigingen of tussen een thuisgebruiker en het bedrijfsnetwerk. Zo kan bijvoorbeeld een medewerker in het buitenland zich zonder probleem en op een veilige manier op de gedeelde netwerkschijven van het bedrijf verbinden en gebruik maken van de bedrijfssoftware.